Gyártási folyamat

Az andezit vulkáni kiömlési kőzetfajta, amely a felszínre került magma (900-1.100 Celsius fok) kihűlése és megszilárdulása során keletkezik. Ez a magas minőségű kőzet lehetővé teszi kiváló minőségű kockakövek és szegélykövek gyártását. Bányászata robbantással történik, a terméskő szállítását 30 tonna teherbírású CATERPILLAR márkájú dömperekkel oldjuk meg.

A terméskövek elhasítása fúrással, ékek segítségével történik 20-30 cm nagyságúakra. A végtermék legyártása speciális hidraulikus kockakő- és szegélykőgyártó gépek segítségével történik.

Ezekből cégünk 6 darab STEINEX márkájú, olasz gyártmányú 50-60 tonnás nyomóerejű hidraulikus présgéppel rendelkezik, továbbá 3 darab JCB márkájú rakodógéppel. Gépparkunknak, illetve többgenerációs kockakő és szegélykő gyártásában jártas, tapasztalt, képzett munkaerőnek köszönhetően, a napi termelés elérheti a 30-35 tonna készáru gyártását. A gépi megmunkálás után, speciális szerszámaink segítségével, minden darabot újrafaragunk (ezáltal betartva a faragott kövekre vonatkozó +/- cm paramétereket).

Termékeink szállíthatók csomagolva (1 tonnás teherbírású big-bag típusú zsákokban), amennyiben ponyvás teherautó szállítja, vagy ömlesztve billencs típusú teherautóval, hiszen termékeink ömlesztéskor nem sérülékenyek.

Klienseink mind bel-, mind külföldről egyaránt bizalommal választják és vásárolják termékeinket, hiszen nálunk a minőség az elsődleges szempont. Termékeink óriási előnye, hogy kopásállók, fagyállók, antik hatásúak (rusztikusak), elegánsak és esztétikusak. Ezáltal közkedvelt a felhasználásuk közterületeken: utak, járdák, terek, sétálóutcák stb., illetve magánudvarokon: járdák, autóbeállók, parkolók, belső udvarok, teraszok stb.

Referenciák

Tovább

Bemutatkozás

1991 óta az ELMACON Kft., ennek a korábban nagy hagyományokkal rendelkező természetes andezit kockakőburkolat, és természetes andezit szegélykövek újra meghonosítását és elismerését tűzte ki célul.

Cégünk már 30 éves tapasztalattal rendelkezik, a természetes andezit kőből gyártott kockakövek és szegélykövek széles skálájának a gyártásában valamint Európa szintű forgalmazásában.

Tovább
BemutatkozásGyártási folyamatMinőségi tanúsítványReferenciákKapcsolatOldaltérkép
Zone logoKészítette aColorWeb logo